Global Underwater Explorers
Education - Conservation - Exploration

C1_ACP_2703.JPG

Global Underwater Explorers begynte med en gruppe dykkere som hadde sin lidenskap til å utforske grottemiljøer. Dette vokste naturlig inn i et ønske om å beskytte disse miljøene. I 1999 ble organisasjon GUE opprettet som en unik organisasjon som vil være dedikert til høy kvalitet dykkerutdanning med målene å støtte forskning som fremmer bevaring og trygg opplevelse og utforskning av undervannsverdenen.
 

GUE´s mål:

- Utdanne tenkende, kompetente dykkere med solide ferdigheter som dykker og team medlem
- Delta i og legge til rette for utforskning av havet, vannfyllte grotter, sjøer, elver og alle andre akvatiske miljøer verden over
- Arbeide for å opplyse om og bevare disse, både informasjon til publikum, andre dykkere og ikke dykkere.
— www.Gue.com
tumblr_mlsetsKySj1rkz363o4_1280.jpg


Kurs


I starten av organisasjon ble det kun holdt kurs innen for teknisk dykking og grottedykking, men der ble etterhvert stort behov for å øke de grunnleggende ferdighetene hos disse dykkerne, og det var da Fundamentalskurset så sitt lys; først mer som en workshop men siden også som et eget kursprogram, også åpent for alle som ønsker å forbedre sine ferdigheter som dykker, oavhengi nivå i utgangspunktet. Idag har GUE kurs for alle nivåer, også for helt nybegynner på grunnkurs, også kalt Rec1 kurs, Recreational diver level 1.