Annika is a great and passionate instructor and mentor.
— GUE student

Annika har dykket siden 1994, og liker seg i alle type undervannsmiljøer. Hun er trives like bra på grunna i fjorden som på dype vrak, og inne i grotter og gruver. Hun er like glad i det små livet i vannet som hun er i haier, og hun fotograferer alt sammen med stor entusiasme.

Annika er utdannet som Cave 2 og Tech 2- dykker innenfor GUE-systemet, og dykker på disse nivåene på regelmessig basis. En del av GUE-filosofien er å holde ferdighetene vedlike. 

Annika har vært dykkerinstruktør i 13 år. På hennes kurs legges det stor vekt på sikkerhet. Når sikkerheten er på plass, får alle en hyggelig og gøy opplevelse under vann.  Annika er en tålmodig og erfaren instruktør som vil at elevene skal lykkes, og hun går den ekstra milen for å få det til. 

Annika er per dags dato den eneste kvinnelige GUE-instruktøren i Skandinavia. Hun er sertifisert instruktør for GUE kurs fra nybegynnere til teknisk nivå;  REC 1, REC 2, REC 3, FUNDAMENTALS, og GUE Tech1.  Hun gjennomfører også TØRRDRAKTSKURS for de som har tatt kurs i Syden og gjerne vil fortsette å dykke når de kommer hjem til kaldere vann.  Og vet du ikke helt om dykking er noe for deg, så er det mulig med et PRØVEDYKK. 

“Annika Persson, is an extremely serious, clear, patient, strict, motivating, resourceful, fit and demanding instructor. Her skills and her wish for her students to succeed also makes her a listening, graceful, respectful and eager instructor. Apart for making me a better diver, she has truthfully made me very proud of my achievements, and I will strongly recommend her for other students in the future. “
— GUE Student
Jeg er veldig fornøyd med kurset og instruktøren. Annika er genuint interessert i å gi flere mennesker muligheten til å ha glede av dykkingen, noe som skinne tydelig gjennom. Hun haster seg ikke gjennom kursplaner eller stresser på dykkesteder, vi hadde et veldig rolig kurs med bra læringskurve, og jeg føler meg helt trygg i å skulle dykke selvstendig med min buddy.
— GUE Grunnkurs - Rec1 elev

Annika er mer under enn over vann, og har passert 3000 loggførte dykk. Disse dykkene er gjort rundt om i verden, blant annet i grottesystemer i Mexico, Florida og Frankrike, i gruveprosjektene Sala, Tuna Hästberg og Långban, i GUE-prosjekter i Lipari og de mer hjemlige traktene på vrakene av blant annet Blücher, Radbod og på Åland, Narvik og i Gulen. Hun har også dykket i Alaska, Sør-Amerika, Afrika, Australia, Filippinene, og Indonesia, i forskjellige prosjekter. Og ja, hun har også dykket med tigerhaier i Bahamas… og i manta-stim på Maldivene.

Annika er også en lidenskapelig undervannsfotograf, og i 2016 vant hun gull under Svenske Mästerskapet i undervannsfoto, samt en tur til Honduras som del av Ocean Art Competition. 

Og siden hun ikke har nok med dykkingen og jobben som kartograf, driver hun også med svømming og triatlon, i tillegg til å være styreformann i miljøinitiativet Project Baseline Oslo.

“Jeg visste at Tech-oppgradering ikke var noe å ta lett på, så jeg forsøkte å forberede meg. Det viktigste jeg kan si om Annika er at hun virkelig, virkelig ønsker at elevene hennes skal lykkes. Det betyr ikke silkehansker, men knallharde økter med fokus på alle viktige drills, og med sikkerhet i høysetet. Når du endelig får tommel opp, vet du at det er fordi du har ferdighetene, har klart å vise dem på en god (nei, mange gode!) måte(r) og har fortjent den. Annika er tålmodig, oppmuntrende, vennlig, ekstremt kunnskapsrik, profesjonell - og hun smiler alltid. ”
— — GUE Fundamental Tech-elev

Hvorfor Gue? 

Det er i hovedsak tre grunner til at jeg valgte å utdanne meg innen GUE-systemet. Den første var fordi jeg ønsker å ta enda bedre bilder, jo bedre dykkeferdigheter (som oppdriftskontroll, trim og bakoversvømming), desto større muligheter til å ta gode bilder ved å vente og knipse i akkurat rette øyeblikk. Jeg ønsket også å ta bilder på plasser som kanskje var litt vanskelig tilgjengelig; så som i grotter og på dypere vrak – GUE sertifiserer dykkere både innen dypdykking og grottedykking.

Den andre grunnen til at jeg valge GUE handler om verdiene organisasjonen står for, med fokus på undervannsmiljøet og kvalitetskurs, noe som sammenfaller med mine egne verdier.

Og den tredje grunnen til at jeg valgte GUE var at jeg tenkte at dersom jeg ble med i GUE ville jeg få meg flere dykkevenner. Og det stemte på en prikk: Enten det er lokal dykking eller dykking på andre siden kloden, har jeg alltid noen å dykke med. Jeg har fått gode venner over hele verden.

Først av alt hjertelig takk for et uforglemmelig kurs. Det var både mentalt og fysisk knalltøft, og det gikk bokstavelig talt vann over hode til tider.
Men på søndagen satt vi alle igjen med godfølelsen og var for å sitere deg «stolte av oss selv». Jeg tør påstå at alle aspirantene gjorde sitt ypperste for å gjennomføre!
I tillegg har du Annika overrasket meg svært positivt, spesielt din dedikert holdning og harde arbeidsinnsats. Å absorbere din rike kunnskap og erfaring har vært en «eye opener» for oss.
— GUE Fundamentals elev